Ekologisuus 2018-02-11T19:21:06+00:00

NORDIC BAMBOO -EKOLOGISUUS

Mistä bambu tulee?

Bambu on nopeasti kasvava ruohokasvi, jota esiintyy luonnonvaraisesti Kiinassa. Bambu saavuttaa täyden iän ja koon noin viidessä vuodessa. Vastaavasti yleisimmät puulajikkeet, joita lattioissa käytetään, kasvavat muutamia kymmeniä vuosia ennen kuin ne ovat käyttökelpoisia. Kun bambu on leikattu, sitä ei tarvitse istuttaa uudelleen, vaan se jatkaa kasvamista rungostaan. Bambun nopea kasvu on ekologinen vaihtoehto perinteisille puulajikkeille lattian materiaalina.

Kasvuikä sadonkorjuuseen

Koivu 80 vuotta
Tiikki 70 vuotta
Pyökki 40 vuotta
Eukalyptus 15 vuotta
Bambu 5 vuotta

Miten bambu on ympäristöystävällinen tuote?

Bambu on nopeasti kasvava ruohokasvi. Se on ympäristön kannalta kestävämpi ja vähemmän kuormittava vaihtoehto, etenkin perinteisiin puulajikkeisiin verrattuna. Yleensä bambumetsien sato korjataan käsin, sillä tämä varmistaa, että bambun juuret ja muu luonto eivät vahingoitu. Näin bambu pysyy terveenä ja jatkaa kasvuaan normaalisti ja tuottaa satoa tulevaisuudessakin. Bambumetsien satoa ei myöskään korjata kerralla, vaan osissa, jolloin bambumetsä jatkaa normaalia kasvuaan vuodesta toiseen. Tämän varmistamiseksi bambut merkitään eri väreillä, jotta niiden kasvuvaiheita pystytään seuraamaan paremmin ja jotta vain täyden kasvun saavuttaneet bambut leikataan.

Valitsemalla FSC-sertifioidun Nordic Bamboo -bambulattian, voit varmistaa, että tuotteesi on ekologinen ja peräisin vastuullisesti hoidetusta bambumetsästä.
Nordic Bamboo Oy on ainoa bambulattioita toimittava yritys Suomessa, jolla on FSC-tavaramerkkilisenssi.

Kiinnostuitko?

Tilaa ilmaiset mallipalat