Valmistusprosessi 2018-02-11T19:21:27+00:00

NORDIC BAMBOO -VALMISTUSPROSESSI

Bambulattia

Luonnonmukaisuus ja luontoystävällisyys ovat nykyrakentamisen tärkeimmät kulmakivet ja tästä syystä bambusta on tullut varteenotettava materiaali puulattiarakennuksen saralla. Nordic Bamboon bambulattia on lattiamateriaalina erittäin kestävä vaihtoehto perinteisiin puu- ja parkettilattioihin verrattuna. Bambulattia on varteenotettava, ekologinen vaihtoehto vihreitä arvoja suosiville rakentajille ja remontoijille. Nordic Bamboolla on tällä hetkellä mallistossa skandinaaviset värimallit Kaisla, Kaarna ja Kelo.

KAISLA

KAARNA

KELO

Mitä bambulattia oikeastaan on?

Bambu on ruohokasvien sukuun kuuluva monivuotinen kasvi, jota esiintyy Etelä- ja Itä-Aasiassa. Se on yksi nopeimmin kasvavia kasveja maailmassa. Bambu on erittäin uusiutumiskykyinen kasvi, joka saavuttaa täyden iän ja maksimikorkeuden kolmen ja seitsemän vuoden välillä. Tämän lisäksi bambu on vahva ja kestävä kasvi. Bambusato voidaan korjata ilman että juuret vahingoittuvat. Tämä mahdollistaa nopean uuden kasvun sadonkorjuun jälkeen pienemmällä luonnon kuormituksella ja ilman uusia istutuksia. Bambulla on siis useita erinomaisia ominaisuuksia lattiamateriaalina: bambulattia näyttää ja tuntuu lähes samalta kuin mikä tahansa muu kovapuulattia, mutta on vahvempi sekä kestävämpi.

Kuinka bambulattiat tehdään?

Nordic Bamboon bambulattia on säiekudottua, eli tiivistettyä bambua. Säiekudottujen bambulattioiden valmistus aloitetaan poistamalla bambun kuori sekä bambun versot rungosta. Tämän jälkeen runko leikataan suikaleiksi ja puhdistetaan kuumassa vedessä, jotta siitä saadaan pois kaikki hyönteiset, sokerit, tärkkelykset sekä muut epäpuhtaudet. Seuraavaksi bambun kuitusäikeet revitään irti toisistaan ja tiivistetään toisiinsa kovassa paineessa ja lämmössä. Tämä prosessi mahdollistaa Nordic Bamboo -bambulattian ennennäkemättömän kovuuden ja kestävyyden sekä uniikin, eksoottisen ulkonäön. Tämä painetiivistykseen perustuva valmistustapa tekee Nordic Bamboo -bambulattioista kauniit ja pitkäikäiset sekä paljon kestävämmät kuin perinteiset puu- ja parkettilattiat.

Bambulattian ja puulattian eroja

Vaikka bambu- ja puulattialla on useita samoja ominaisuuksia, kuten käytön- ja tulenkestävyys, niillä on myös selkeitä eroja. Suurin ero on materiaalissa itsessään, sillä bambu on täysin kasvanut 3-7 vuoden välillä, kun taas puu kasvaa kymmeniä vuosia. Tästä johtuen bambu on luonnonmukaisempaa ja helpommin tuotettavaa. Lattiamateriaalina bambussa on myös muita eroja, joista huomattavimmat ovat bambun suurempi vetolujuus sekä pienempi lämpölaajenemiskerroin, eli bambulattia on vähemmän altis lämpötilan ja kosteuden vaikutuksille kuin puulattia. Bambulattia on hiukan erinäköinen kuin puulattia, mutta sen valmistusprosessi mahdollistaa laajemman valikoiman vaihtoehtoja ulkonäölle kuin puulattia.

Kiinnostuitko?

Tilaa ilmaiset mallipalat