Tekniset tiedot 2018-02-11T19:23:55+00:00

TEKNISET TIEDOT

ASENNUS

Nordic Bamboo -bambulattia asennetaan uivaksi tai liimataan alustaan. Nordic Bamboo -bambulattiaa ei saa asentaa märkätiloihin.

LATTIALÄMMITYS

Voidaan asentaa matalalämpöisen vesi- ja sähkölattialämmityksen päälle.

HOITO

Nordic Bamboo -bambulattia on helppohoitoinen. Lattia säilyttää ulkonäkönsä parhaiten, kun siivoat hiekat ja kivet ja imuroit säännöllisesti. Peruspuhdistus voidaan tehdä kuivalla tai nihkeällä mikrokuituliinalla. Käytä pH-neutraalia pesuainetta tahrojen poistoon. Älä käytä höyrypesuria. Suosittelemme käyttämään mattoja paikoissa, joissa kävellään eniten. Suosittelemme myös pitämään huonekalujen jaloissa huopapaloja. Älä siirrä huonekaluja työntämällä. Suosittelemme käyttämään Bona-hoitotuotteita.

Optimaalinen ilmankosteus on bambulattialle 40-65 %.

BONA NATURALE UV -lakka

Bona Naturale UV -lakka on kulutusta kestävä ja suojaa lattiaa lialta ja pintanaarmuilta. Se on turvallinen ja ekologinen valinta bambulattian pintakäsittelyyn.

BAMBULATTIAN ELÄMINEN

Bambulattia on luonnonmateriaalia ja ilmankosteuden vaihteluista bambulattia saattaa kutistua ja turvota. Siksi on tärkeää, että ilman suhteellinen kosteus (RH) pidetään 40 – 65 %:n välillä ja huoneen lämpötila +18 – 24 °C välillä. Jos olosuhteet poikkeavat näistä arvoista oleellisesti, saattaa bambulattiassa esiintyä ritinää, napsumista, rakoilua tai laajenemista, joiden suhteen valmistaja, myyjä tai asentaja eivät voi ottaa vastuuta. Suosittelemme kuivina aikoina ilmankostuttimen käyttöä ja kosteissa olosuhteissa kesällä ja syksyllä lämmitystä ja tuuletusta.

PÄÄSTÖARVOT/FORMALDEHYDI

Nordic Bamboo -bambulattian mittaukset on tehnyt Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy.

Formaldehydipäästö on 0.005 mg/m³ ja TVOC 0.063 mg/m³, joka täyttää EN 717-1 -standardin mukaisesti määritellyn E1-luokan päästövaatimuksen.

VESIHÖYRYNLÄPÄISEVYYS

Test Standard: ASTM E96-16

Test Method: Procedure for Desiccant Method at 38°C

Test results:

Water Vapour Transmission: 0.24 g/hr.m²

Water Vapour Permeance: 10.4 ng/Pa.s.m²

SERTIFIKAATIT

CE; EN 14342:2013

CE-merkintä tuotteessa osoittaa, että valmistaja vakuuttaa tuotteen täyttävän sitä koskevien EU:n direktiivien vaatimukset, ja että tuote on läpikäynyt mahdollisesti vaaditut tarkistukset.

FLOORSCORE®

Amerikkalainen järjestelmä, jonka avulla mitataan ja sertifioidaan lattiatuotteita niiden päästöominaisuuksien perusteella. Floor Score on yhteydessä LEEDin vaatimukseen vähäpäästöisistä rakennusmateriaaleista.

FSC®

FSC-sertifiointi takaa, että FSC-merkityt tuotteet tulevat hyvin hoidetuista bambumetsistä, jotka tuottavat ekologisia, sosiaalisia ja taloudellisia hyötyjä.

Ympäristöjärjestelmä ISO14001

ISO 14001 -sertifioitu ympäristöjärjestelmä auttaa parantamaan organisaation prosesseja ja käytäntöjä; Ympäristösertifikaatin saamiseksi yrityksen tulee noudattaa lainsäädäntöä, tunnistaa organisaation aiheuttamat ympäristövaikutukset sekä asettaa päämääriä ja tavoitteita ympäristövaikutusten pienentämiseksi.

Laatujärjestelmä ISO9001

ISO 9001 -laatujärjestelmän sertifikaatti on luotettava todistus, joka osoittaa yrityksen toimivan asiakaslähtöisesti ja järjestelmällisesti laadun kehittämisessä.

TAKUU

Nordic Bamboo antaa bambulaudan rakenteelle kymmenen (10) vuoden takuun. Takuuaika alkaa siitä, kun tuote on tilattu. Säilytä tuotteiden mukana oleva pakkauslista, joka on takuutodistus. Takuu korvaa ainoastaan materiaalivirheet. Ohjeiden vastaisesta käytöstä tai asennuksesta syntyneitä vikoja ei korvata. Myöntämämme takuu on voimassa silloin, kun tuote on asennettu ja sitä on hoidettu Nordic Bamboo Oy:n asennus- ja hoito-ohjeiden mukaisesti.

Bambulattia tekninen kuva
Nordic Bamboo Kaisla
Nordic Bamboo Kaarna
Nordic Bamboo Kelo

Kiinnostuitko?

Tilaa ilmaiset mallipalat

Kokonaisvahvuus: 14 mm

Leveys: 135 mm

Pituus: 1850 mm

Pakkauskoko: 1,5 m² ja paino 23 kg

Rakenne: 100% Phyllostachys edulis bambua

Paloluokka: Cf1-s1 (EN 13501-1)

Liukuesteluokka: R10 (DIN 51130)

Askeläänenvaimennus: 21 dB

Tiheys: +/- 1050 kg/m3

Kovuus (Brinell-arvo): ≥ 9,5 kg/mm² (EN 1534)

Lämmönjohtavuus: 0,26 W/mK (EN 12667)

Lämpöresistanssi: 0,0549 m²K/W (EN 12667)

Kosteusprosentti: 6–9 %

Biologinen kestävyys: 1 (EN 335)

Formaldehydi: E1

Asennus: Uiva-asennus tai liimattuna alustaan.

Lattialämmitys: Soveltuu sekä vesikierto- että sähkölattialämmitykselle

Pintakäsittely: Bona Naturale UV -mattalakka

BREEAM: HEA 2, MAT 1, MAT 3 (FSC®), MAT 5 (HD)

LEED BD+C – v4: MR 1, MR 2, MR 3 (FSC®), EQ2 v2009: MR 6, MR 7 (FSC®), IEQ 4.3

Takuu: 10 vuotta kotikäytössä, 3 vuoden takuu julkisissa tiloissa.