phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!


Mikä bambulattia?


Bambu on ruohokasvien sukuun kuuluva monivuotinen kasvi, jota esiintyy Etelä- ja Itä-Aasiassa. Se on yksi nopeimmin kasvavia kasveja maailmassa. Bambu on erittäin uusiutumiskykyinen kasvi, joka saavuttaa täyden ikänsä ja maksimikorkeutensa kolmen ja seitsemän vuoden välillä. Sillä on monia erinomaisia ominaisuuksia myös lattiamateriaalina: bambulattia näyttää ja tuntuu lähes samalta kuin mikä tahansa muu kovapuulattia, mutta on selkeästi vahvempi sekä kestävämpi.

Miten bambulattiat valmistetaan?


Nordic Bamboo –bambulattian pinta valmistetaan säiekudotusta eli tiivistetystä bambukasvista. Säiekudottujen bambulattioiden valmistus aloitetaan poistamalla bambun kuori sekä bambun versot rungosta. Tämän jälkeen runko leikataan suikaleiksi, jotka puhdistetaan huolellisesti kuumassa vedessä. Kun epäpuhtaudet on poistettu, bambun kuitusäikeet erotellaan toisistaan irrallisiksi ja tiivistetään yhteen korkeassa paineessa ja lämpötilassa.

Tiivistysprosessi mahdollistaa Nordic Bamboo -bambulattian ensiluokkaisen kovuuden ja kestävyyden, mikä puulattioiden kategoriassa on aivan uutta. Painetiivistykseen perustuva valmistustapa antaa bambulattialle myös sen kauniin uniikin ulkonäön.

Bambulattian ja puulattian eroja


Luonnonmateriaalina bambu- ja puulattia jakavat monia samoja piirteitä. Tällaisia piirteitä ovat esimerkiksi lämmöneristyskyky, tuntuma jalan alla sekä pinnan luonnollisuus. Useista samoista ominaisuuksista huolimatta niillä on myös selkeitä eroja.

Yksi suurimmista eroista onkin aikaisemmin mainittu nopeakasvuisuus, sillä muiden yleisimpien puulajien pitää kasvaa kymmeniä vuosia ennen, kuin materiaalia päästään hyödyntämään. Tästä johtuen bambu on helpommin tuotettavaa.

Lattiamateriaalina bambussa on myös muita eroja, joista huomattavimmat ovat bambun suurempi vetolujuus sekä pienempi lämpölaajenemiskerroin, eli bambulattia on puulattiaa vähemmän altis lämpötilan ja kosteuden vaikutuksille.

Bambupuun Brinell-arvo on päätähuimaava 9,5. Brinell-luvulla ilmaistaan eri materiaalien, kuten puulajien, metallien ja metalliseosten kovuutta: mitä suurempi luku, sitä kovempaa mitattu materiaali on. Mitä kovempi lattia on, sitä paremmin se kestää iskuja ja kulutusta, joita lattiapinta arjessa väkisinkin kohtaa. Esimerkiksi koivuun, tammeen ja saarniin verrattuna bambu on erittäin kova puulaji, joka ehdottomasti näkyy lattian kestävyydessä.

Bambulattia on luonteeltaan myös hiukan erinäköinen kuin puulattiat, ja sen valmistusprosessi mahdollistaakin laajemman valikoiman vaihtoehtoja ulkonäölle kuin puulattia.