phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 07.07.2024


Bambulattian alusmateriaalilla on suuri merkitys

Julkaistu 07.07.2024

Bambulattiassa erityisesti houkuttelevat niiden puulattialle ensiluokkainen kestävyys, uniikki ja esteettinen ulkonäkö sekä käyttömukavuus. Jokaisen näiden varmistamiseksi vuodesta toiseen lattian alustan tulee olla kunnossa jo asennusta suunniteltaessa. Bambuparketti asennetaan kelluvaksi eli uivaksi lukkoponteista kiinnittäen. Alustan ja pohjatyön merkitys korostuukin juuri uivassa asennuksessa, sillä ilman kunnollista pohjaa asennustyö ei useinkaan suju toivotusti, eikä lopputuloksesta tule kestävää.

Oikean alusmateriaalin, kosteussulun ja askeläänieristeen valinta voivat tuntua monimutkaiselta, sillä eri materiaalit sopivat erilaisiin lattiapäällysteisiin, aluslattioihin ja käyttötarkoituksiin. Yleisesti aluslattian tulee aina olla tasainen, suora, puhdas ja kuiva.

Höyrynsulku ja kosteuden hallinta

Jos asennat bambulattiaa betonilaatan päälle, tarvitset ehdottomasti höyrynsulun alustan alle. Tämä estää kosteuden pääsyn lattian rakenteisiin ja varmistaa lattian pitkän käyttöiän. Jos taas lattian alla on vanha lattia tai puurakenne, höyrynsulkua ei tarvitse käyttää, sillä tällöin se saattaa joskus puolestaan aiheuttaa kosteuden kertymistä ja vaurioittaa aluslattian rakenteita. Kosteussulkuna voidaan käyttää ohutta PE- eli polyeteenikalvoa.

Bambulattialle sopii parketin askeläänieriste

Bambuparketin alle tulee aina asentaa askeläänieriste, joka sijoitetaan siis suoraan uuden lattianpäällysteen alapuolelle ja mahdollisen kosteussulun yläpuolelle. Askeläänieristeellä on suuri merkitys myös lattian käyttömukavuuden kannalta. Bambulattialle askeläänieristeeksi sopivan HDA-alusmateriaalin löydät myös omasta Nordic Bamboon valikoimastamme.

Mihin kaikkeen askeläänieriste esimerkiksi vaikuttaa?

Mukavuus ja Käytettävyys: Hyvä alusta vaimentaa ääniä, pehmentää askelia ja tasoittaa jopa pikkuriikkisiä epätasaisuuksia, mikä tekee lattialla kävelemisestä miellyttävämpää. Bambulattia itsessään on jo mukava jalan alla, mutta oikean alustan avulla parannat käyttömukavuutta entisestään.

Äänieristys ja Melun Hallinta: Äänieristys on tärkeä huomioida, erityisesti jos lattian alapuolella on esimerkiksi makuuhuoneita. Alustan tulee vaimentaa askelääniä tehokkaasti, jotta ne eivät häiritse yöunia. Vaikka lattian alapuolella ei olisikaan asuintiloja, askeläänieriste vaikuttaa kaiun vaimentamiseen ja parantaa huoneen akustiikkaa.

Lämpö ja Lämmönjohtavuus: Jos lattiaan on asennettu lattialämmitys, myös askeläänieristeen tulee sopia lämmitykseen yhdistettäväksi. Tämä varmistaa, että lämpö jakautuu tasaisesti ja lattia tuntuu mukavalta jalan alla. Jos taas lattialämmitystä ei ole, askeläänieriste saattaa toimia omalta osaltaan puolestaan eristeenä, joka pitää lattian lämpimänä kylmempinäkin päivinä.

Kokonaisuudessaan alustan ominaisuuksilla ja laadukkailla alusmateriaalivalinnoilla on suuri merkitys lattian kestävyyden, käyttöiän, ulkonäön ja toimivuuden kannalta. Suosittelemmekin lattiasta ja asennustavasta riippumatta tutustumaan valmistajan ohjeistukseen huolellisesti jo asennusvaihetta suunnitellessa.