phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 27.06.2023


Kestääkö bambulattia työtilassa tai toimistokäytössä?

Julkaistu 27.06.2023

Tunnetusti bambuparketti on todella kestävä puulaji, jota suositellaan kovaa kulutuksenkestoa vaativiin tiloihin, kuten lapsiperhekotiin, lemmikkitalouteen tai jopa julkiseen kohteeseen, kuten myymälään.

Yksi kovaa kulutuksenkestoa, korkeaa laatua ja käytännöllisyyttä vaativa kohde ovat työpisteet ja toimistot. Toimistotyötä tekevälle oma työpiste on paikka, missä arjesta kuluu huomattavan suuri osa. Loistavien ominaisuuksiensa vuoksi bambulattia sopiikin erinomaisesti myös työpisteen tai toimistotilan lattianpäällysteeksi.

Tässä blogitekstissä katsotaankin tarkemmin, mikä tekee bambulattiasta toimistoystävällisen valinnan.


Kaunis ulkonäkö käytännöllisyydestä tinkimättä

Kuten sisustuksessa yleensäkin, myös lattian suhteen huomio kiinnittyy tietysti ensin puhtaasti sen ulkonäköön. Monelle visuaalisesti tasapainoisella ja kauniilla työympäristöllä on merkitystä viihtyvyyden kannalta, ja bambuparketti tarjoaakin työhuoneeseen tai toimistotilaan tyylikkään ilmeen. Sen luonnollinen kuvio ja väri luovat miellyttävän ympäristön, jossa on mukava työskennellä. Lisäksi kutsuva ulkonäkö toimii myös positiivisen vaikutelman vahvistajana mahdollisille asiakkaille tai vierailijoille.

Käytössä suurin merkitys ei kuitenkaan lopulta ole lattian ulkonäöllä, vaan sen kestävyydellä nimenomaisesti toimistoympäristössä. Toimiston kaltaisessa tilassa lattia on usein koetuksella vilkaskulkuisuuden, työtuolien ja huonekalujen jalkojen sekä erilaisten työprojektien vuoksi. Bambu on luontaisesti hyvin kova ja kulutusta kestävä puulaji, joka säilyttää ulkonäkönsä näyttävänä pitkään.


Bambulattian puhdistus ja ylläpito on helppoa. Sileäpintaista lattiaa suojaa laadukas lakkakerros, joka yhdessä puun tiiviyden kanssa estää likaa ja pölyä pääsemästä lankun rakenteeseen. Puhdistus käykin kätevästi imuroimalla tai nihkeäksi kastellulla mopilla. Työhuoneiden ja toimistotilojen lattiat altistuvat jatkuvasti lialle, pölylle ja muille epäpuhtauksille, joten ylläpidon vaivattomuus on lattian käytännönläheisyyden kannalta tärkeä tekijä.

Laadukas lattia maksaa itsensä takaisin

Kuten parketti yleisestikin ottaen, myös bambulattia on verrattain arvokas materiaali. Lattian pintamateriaali on kuitenkin aina investointi: hätäisesti valittu edullinen mutta lyhytikäinen materiaali käy äkkiä kalliimmaksi kuin korkealaatuinen, helposti huollettava ja pitkäikäinen bambuparketti. Kaunis, kestävä ja toimiva lattia vaikuttaa tietenkin positiivisesti myös kohteen arvoon ja yleiseen tunnelmaan.


Kaiken kaikkiaan korkealaatuinen bambulattia on erinomainen valinta asuinympäristön ja muiden julkitilojen lisäksi myös työympäristöön. Kaunis ja kutsuva ulkonäkö luovat viihtyisyyttä, ja yksinkertainen ylläpito takaavat käyttömukavuuden. Kokonaisuutena taloudellinen lattiaratkaisu tekee työ- tai toimistohuoneesta miellyttävän ja ammattimaisen.

Toki materiaalista riippumatta jokainen lattia saattaa ajan saatossa naarmuuntua. Tätä ehkäistäksemme suosittelemme myös työpäivän aikana mahdollisuuksien mukaan kävelemään ilman kenkiä tai erillisen sisäkengät jalassa. Myös matot vilkaskulkuisimmissa kohdissa ja ovien luona vaikuttavat jo paljon!