phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 06.03.2023


Vertailussa parketti ja bambu: vahvuudet ja heikkoudet

Julkaistu 06.03.2023

Bambulattia on Suomen markkinoilla vielä suhteellisen uusi tulokas, kun taas parkettilattia tunnetaan arvostettuna klassikkovaihtoehtona. Mitä samaa bambulattiassa ja parketissa on? Entä miten ne poikkeavat toisistaan?

Mitä yhteistä on bambulattialla ja perinteisellä parketilla?

Bambuparketin ja perinteisemmän parketin hoito on monilta osin hyvin samankaltaista. Puisina lattiamateriaaleina ne jakavat monia yhtäläisyyksiä, joista suurin osa liittyy juurikin puun ominaisuuksiin sekä luonnolliseen käyttäytymiseen rakennus- ja pintamateriaalina.

Puulattialla on yleisesti hyvin korkealle arvostetun lattian maine. Bambulattia tai bambuparketti sekä perinteisempi parkettivaihtoehto lukeutuvat kumpikin niin sanottuihin Premium-kategorian tuotteisiin, joita yhdistävät ylellisyys, luonnollisuus ja korkea laatu. Monelle parketista ja bambulattiasta kiinnostuneelle tietynlainen luonnonmukaisuus lattiapinnassa onkin jo itsessään tavoiteltava arvokysymys.

Onkin totta, että suuri osa näiden lattioiden edustavuudesta syntyy aidon luonnonmateriaalin luontevuudesta, joka ylettyy myös tuntumaan jalkapohjan alla. Sekä bambu- että parkettilattia on jalan alla ihanan lämmin, mikä nostaa huimasti lattian käyttömukavuutta ja kotoisuutta.

Ulkonäöllisesti puun luonteeseen kuuluu ainutlaatuisuus. Jokainen lankku on kuvioinniltaan uniikki, ja täysin samanlaisestakin pintakäsittelystä huolimatta erien välillä saattaa ilmetä sävyvaihtelua. Käyttövuosien karttuessa puulattian hionta palauttaa lattiapinnan lähes alkuperäiseen loistoonsa.  Parketin hionta onkin monelle jo tuttu juttu, mutta samalla tavalla huolletaan myös ehostusta kaipaava bambulattia.

Ylipäätään arjessa muutenkin sekä bambuparketti että perinteisempi parketti vaativat suurilta osin hyvin samankaltaista huolenpitoa. Kumpikaan lattia ei kestä vettä, mikä tulee huomioida esimerkiksi eteisessä sisään tullessa sekä siivouspäivänä puhdistuksessa ja lattian pesuvälineissä. Kastunut parketti tai bambulattia tulee kuivata heti, sillä kosteuden imeydyttyä erityisesti parketti kupruilee helposti saumakohdistaan.

Yhtäläisyyksistä huolimatta puulajien välillä on kuitenkin myös huomionarvoisia eroavaisuuksia, jotka saattavat vaikuttaa lattian valintaan.