phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-18


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 15.12.2023


Sopiiko bambupuinen parketti lapsiperheen arkeen?

Julkaistu 15.12.2023

Tietysti jokaisella perheellä on omat, toisistaan eriävät toiveet sen suhteen, millaisia ominaisuuksia lattialta odotetaan. Teknisten tekijöiden ja materiaalin kestävyyden lisäksi asuinympäristössä yksi suurimmista valintaa ohjaavista tekijöistä on lattian ulkonäkö.

Bambuparketti on pinnan kuvioinniltaan toisaalta muista materiaaleista yksilöllisesti erottuva, kauniin näyttävä valinta. Toisaalta vaikka bambulla onkin omaleimainen ulkonäkö, mieltää sen heti minkä tahansa puisen parkettilattian tavoin hyvin luonnollisen näköiseksi.

Tässä blogitekstissä emme kuitenkaan sen syvemmin keskity bambuparketin ulkonäköön vaan siihen, miten se sopii lapsiperheen kodin lattian materiaaliksi. Vaikka kohde, mieltymykset ja toiveet ohjaavatkin jokaisen omia vaatimuksia lattialleen, ajattelemme, että muutama bambulattian ominaisuus ovat edukseen erityisen hyvin juuri lapsiperheen näkökulmasta tarkasteltuna.


Puhtaanapidon vaivattomuus

Myös edellä mainitussa aikaisemmassa blogitekstissä nostettiin esille bambulattian helppohoitoisuus työympäristön näkökulmasta, mutta tietenkin tämä korostuu entisestään heti asuinympäristöstä ja oman kodin lattiasta puhuttaessa. Erityisesti silloin, kun kodissa asuu pienempiä lapsia.

Säännöllinen pölyn ja irtoroskien lakaiseminen tai imuroiminen auttavat jo pitkälle, mutta lisävinkkejä tavalliseen arkisiivoukseen voit lukea aikaisemmasta blogitekstistämme täältä.Bambun pintaa suojaa laadukas lakka, jonka ansiosta lattia kestää paremmin likaa ja kosteutta. Vuosien saatossa ja lattian vähitellen väkisinkin kuluessa vanha lakka voidaan hioa pois ja korvata upouudella kerroksella. Parketin hionta vaatii enemmän vaivannäköä, mutta uuden pintakäsittelyn mahdollisuus pidentävät huiman paljon lattian käyttöikää.

Hyvällä viikoittaisella puhtaanapidolla huolehdit kuitenkin myös lakkapinnan kestävyydestä, kun se ei pääse helposti esimerkiksi naarmuuntumaan jalkojen ja mattojen alle jäävien irtokivien tai hiekan vaikutuksesta.

Luonnonmateriaalien kategoriassa bambuparketin painetiivistetty pintakerros on myös nimensä mukaisesti hyvin tiivistä, mikä omalta osaltaan auttaa puhtaanapidosta. Minkä tahansa puisen lattian tavoin bambuparketti ei ole vedenkestävä, mutta se kestää kosteutta kuitenkin todella monia muita puulajeja paremmin.

Lämmin tuntuma pieniä jalkapohjia vasten

Yksi tärkeä ja puulle ominainen tekijä parketin käyttömukavuudessa on sen tuntuma ja lämpöisyys jalkojen alla. Tämä korostuu tietysti entisestään, jos perheessä on pienempiä lapsia, jotka liikkuvat, makoilevat ja leikkivät ison osan päivästä lattian tasolla. Erityisesti talvikaudella mukavan lämmin lattia lämmittää myös mieltä.Vaikka bambulattia itsessäänkin tarjoaa miellyttävän askeltuntuman, voidaan lattian alle asentaa myös lattialämmityksen. Bambuparketin kanssa yhteen sopii aluslattiaan upotettu sähköinen tai vesikiertoinen lattialämmitysjärjestelmä. Tarkemmin lattialämmityksen vaatimuksista voit lukea bambulattian asennusohjeista.

Bambuparketti on kestävä

Yksi bambulattian ylivertaisimmista ominaisuuksista erityisesti puisten lattioiden kategoriassa on sen huippulaatuinen kulutuksenkesto. Bambuparketti kestää hyvin jopa myymälätilan tai muun julkisen kohteen kohtaamaa kulutusta. Jos bambulattian voi asentaa vaikkapa päiväkodin lattiaan, kertoo se kestävyyden saralla hyvästä laadusta myös kotioloissa.

Kokonaisuudessaan bambuparketti sopii hyvin osaksi kotia, jossa arkea eletään täysillä ja turhaan lattiapinnasta jatkuvasti huolehtimatta. Materiaalina bambu on lapsia ajatellen myös houkuttelevan allergiaystävällinen valinta, joka näyttää kauniilta pitkään.

Lapsiperheen kodissa lattiamateriaalin valinnalla on suuri merkitys, sillä se vaikuttaa kokonaisuudessaan kodin käytännöllisyyteen, arjen toimivuuteen sekä lasten turvallisuuteen ja leikkeihin. Arjen keskellä lattialta kannattaakin vaatia kestävyyttä ja korkeaa laatua, sillä laadukas lattia on myös pitkäikäinen ja kustannustehokas valinta.