phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 04.07.2024


Bambuparketti ja lemmikit: Sopiiko bambulattia lemmikkitalouteen?

Julkaistu 04.07.2024

Lattianvalinnassa estetiikka, lattian sävy ja yhtenäisyys sisustuksen ja kohteen tyylin kanssa ovat yleensä etusijalla. Sen rinnalla suurta roolia materiaalin valinnassa näyttelevät kuitenkin käytännöllisyys, kestävyys, pitkäikäisyys ja ylipäätään toimivuus arjen keskellä. Jos kotona elelee lemmikkieläimiä, huomio kannattaakin kohdistaa myös materiaalin eläinystävällisyyteen. 

Bambulattia ei olekaan mikä tahansa puulattia, mikä tekee siitä oikein toimivan ratkaisun lapsiperheympäristön ohella myös lemmikkitalouteen asennettavaksi. Millaisiin ominaisuuksiin lemmikinomistajan kannattaa lattiassa kiinnittää huomiota?

Kestävyys ja vahvuus

Lemmikit, erityisesti koirat ja kissat, voivat laittaa lattiapinnan koville. Bambulattiat ovat onneksi tunnettuja kulutuksenkestostaan ja pitkäikäisyydestään. Pintakerroksen tiheys tekee siitä kestävän vaihtoehdon, joka sietää hyvin lemmikkien kynsien aiheuttamaa kulutusta. Bambu on kovuudeltaan selkeästi kovempaa kuin monet perinteiset, valitettavasti pehmeämmät puulajit, mikä tekee siitä erityisesti luonnonmateriaalien keskuudessa ensiluokkaisen valinnan lemmikkitalouteen.

Lattian naarmut

Lemmikkien kynnet voivat aiheuttaa ilkeän näköisiä naarmuja eri lattiamateriaaleihin. Yksikään lattia ei ole täysin naarmuuntumaton, ja lemmikin kynsistä kannattaakin pitää hyvää huolta myös naarmuuntumisen näkökulmasta. Bambulattia kestää kuitenkin todella hyvin lemmikkien juoksuaskelia ja leikkihetkiä, sillä painetiivistettyä pintakerrosta suojaa vielä laadukas UV-valolla kovetettu lakkakerros.

Lattian puhdistus ja terveys

Ulkoilevat lemmikit tuovat väkisinkin pihalta mukanaan roskaa, likaa, hiekkaa ja muita epäpuhtauksia, joita lattian olisi hyvä kestää. Bambuparketti pysyy hyvässä kunnossa tavallisella arkisiivouksella, joka ei vaadi mitään kummempia kikkailuja tai suurta vaivannäköä kiireistenkään päivien keskellä. Bambulattia on myös sisäilma- ja allergiaystävällinen, mistä hyötyvät ihmisasukkaiden lisäksi myös lattialla paljon aikaa viettävät lemmikit.

Mukavuus ja lämpöisyys

Bambulattiat ovat mukavia sekä ihmisille että lemmikeille. Ne tarjoavat lämpimän ja kutsuvan pinnan, jolla on miellyttävä kävellä, ja lemmikit saavat nauttia miellyttävän ja lämpimästä lattia-alustasta. Bambulattiat toimivat hyvin myös lattialämmityksen kanssa, mikä lisää kodin mukavuutta kylminä kuukausina. Lämpö ja viihtyisyys nostavat bambulattian käytännönläheisyyttä koko perheen silmissä.

Lattian sävy ja pinnan kuviointi

Bambulattioiden vivahteikas pinta ja sävyvalikoima ovat ilahduttava plussa lemmikkitalouksissa. Bambulattian luonnolliset sävyt ja tekstuurit luovat vaihtelevan eloisan ilmeen, joka kätkee hyvin lemmikkien karvoja ja pieniä tahroja, joita lemmikkitaloudessa saattaa syntyä tiheään tahtiin. Lemmikistä riippuen karvaa saattaa irrota reilustikin, ja uniikin eläväinen kuviointi säilyttää lattiapinnan yleisilmeen siistinä pidempään.

Kokonaisuudessaan bambulattia tarjoaa monia etuja juuri lemmikkitalouden näkökulmasta tarkasteltuna, ja puulattiasta haaveilevan kannattaakin ehdottomasti listata bambuparketti potentiaaliseksi lattiavaihtoehdoksi. Mallipalan avulla sävyyn, materiaaliin, sen tuntumaan sekä tekstuuriin on helppo tutustua etukäteen, ja halutessasi ottamalla suoraan yhteyttä autamme sinua myös henkilökohtaisesti.