phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 06.07.2024


Jalkalistan hyödyt: Miksi jalkalista on bambulattian kaveri

Julkaistu 06.07.2024

Bambulattian tai oikeastaan minkä tahansa uuden lattian viimeistelyssä listat ovat tärkeä elementti, jotka tuovat monia käytännön hyötyjä ja nostavat reilusti tilan esteettistä arvoa. Lattiapinnan kannalta merkityksellisimpiä listoja ovat tietenkin jalkalistat, joita onkin markkinoilla jos jonkinlaisia. Myös meidän valikoimastamme löydät jalkalistat kätevästi kerralla lattiatilauksen yhteydessä, ja bambulattian tapaan myös listoista on saatavilla mallipaloja.

Autamme myös mielellämme sopivien jalkalistojen ja muiden listojen valinnassa. Ota yhteyttä lattiamestareihimme – yhteystietomme löydät täältä.

Mitä hyötyä jalkalistoista siis on?

Esteettisyys ja viimeistely

Jalkalistat viimeistelevät bambulattian tyylikkäästi. Ne peittävät lattian ja seinän väliset epätasaisuudet ja lankkujen päädyt, antaen tilalle siistin ja huolitellun ilmeen. Bambulattian kauniit sävyt ja tekstuurit saavat näin täydellisen kehystyksen, mikä korostaa myös huoneen sisustusta. Listojen merkityksen huomaakin kunnolla usein vasta niiden asennuksen jälkeen: yllättävää, kuinka suuren eron ne luovat tilan viimeistelyssä!

Suojaavat seinää ja lattiaa

Jalkalistat toimivat suojana seinille estäen kolhut ja naarmut, joita saattaa syntyä esimerkiksi imuroinnin tai huonekalujen siirtämisen yhteydessä. Lisäksi ne estävät lian ja pölyn kertymisen vaikeasti siivottaviin paikkoihin, pitäen lattian ja seinän välisen rajan siistinä ja käytännöllisenä.

Peittää asennusvarat

Bambulattian asennuksessa jätetään pieni rako lattian ja seinän väliin materiaalin lämpölaajenemisen ja muun elämisen vuoksi. Jalkalistat peittävät tämän liikuntaraon, varmistaen että lattian ulkonäkö on yhtenäinen. Liikuntavaran jättäminen on olennaisen tärkeää, sillä se estää lattian nousemisen tai vääntymisen, kun materiaalit laajenevat tai kutistuvat lämpötilan sekä ilmankosteuden vaihteluiden mukana.

Monipuoliset valintamahdollisuudet

Jalkalistoja on saatavilla erilaisissa materiaaleissa, väreissä ja tyyleissä, mikä mahdollistaa niiden sovittamisen bambulattian ja muun sisustuksen kanssa. Voit valita minimalistiset listat moderniin sisustukseen tai koristeellisemmat vaihtoehdot perinteisempään tyyliin. Samalla mukautat koko lattiapintaa kohteen tunnelmaan entistäkin sopivammaksi.

Asennuksen Helppous

Nykyaikaiset jalkalistat on suunniteltu helposti asennettaviksi, ja kohteen ja seinän materiaalin mukaan mahdollisia asennustapojakin on muutamia erilaisia. Tarvittaessa listat voidaan irrottaa ja asentaa uudelleen esimerkiksi seinien maalaamisen yhteydessä. Jalkalista tulee kiinnittää seinään lattian määräämään tasoon, eikä niillä saa painaa lattiaa alaspäin, jotta uivaksi asennettu lattia pääsee elämään.

Jalkalistojen käyttö ei ole välttämättömyys, mutta se parantaa lattian ulkonäköä, käytännöllisyyttä ja kestävyyttä suojaamalla lattiaa. Oman tyylin, kohteen ja sisustuksen mukaan valittu jalkalista viimeistelee lattian kauniisti. Suosittelemmekin asentamaan jalkalistat aina heti uuden lattian asennuksen yhteydessä.