phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16
2 mallipalaa 0 € + Toimitus
Etsi
Sulje
Valikko
Etsi
Bambulattiat
Mallipalat
Alusmateriaalit
Tasoitteet

phone 020 7302980 Ma-Pe 10-16


Käyttäjätili Käyttäjätili

Tilaa mallipalat
10 vuoden rakennetakuu!
Julkaistu 27.06.2023


KAISLA-bambulattia ja Tikkurilan värikartta: mitä yhdistää?

Julkaistu 27.06.2023

Bambulattia ja sisustus – millaisen tunnelman haluat luoda?

Lattian sävyn valinta sisustuksessa on tärkeä tekijä, joka vaikuttaa huoneen ilmeeseen ja tunnelmaan. Sävyvalinnalla voidaan hakea esimerkiksi rauhallisuutta ja harmoniaa tai vastaavasti pyrkiä luomaan kontrastia ja dramaattisuutta.

Olemme aikaisemmin koonneet omat blogipostauksensa bambulattiasävyistämme STONEWASHISTA ja KAARNASTA sekä Tikkurilan värikartan maalisävyistä, jotka toimivat hyvin yhdessä näiden sävyjen kanssa. Lisäksi valikoimaamme kuuluu myös bambuparketti KAISLA, jonka luonnollisen lempeä väri sointuu kauniisti hyvin monenlaiseen sisustukseen ja värimaailmaan.Voit lukea aikaisemman blogitekstimme STONEWASH-bambulattiasta tästä ja KAARNA-sävystä tästä.

Nordic Bambooambulattia sopii erityisen hyvin tilaan tai kohteeseen, jossa halutaan korostaa luonnonmateriaalin kauneutta. Lattian sävy on kuitenkin vain yksi osa kokonaisuutta, ja sen valinnassa tulee ottaa huomioon myös muut sisustuksen elementit kuten muiden pintamateriaalien väri, huonekalut sekä valaistuksen kirkkaus ja sävy. Yhdessä ja huolellisesti valittuna kaikki kokonaisuuden osatekijät luovat tasapainoisen ja miellyttävän tunnelman. Näin ollen suosittelemmekin suunnittelemaan jo hyvissä ajoin, millaiset värit pelaavat hyvin yhteen paitsi keskenään, myös esimerkiksi juuri lattian sävyn kanssa.

KAISLA-lattiaan sopivat lukuisat Tikkurilan maalisävyt

KAISLA-lattia on sävyltään pehmeän lämmin ja luonnollinen bambuparketti. Se on STONEWASHIIN verrattuna asteen tummempi ja lämpimämpi, mutta kuitenkin neutraalin vaalea. Luonnollinen ja neutraali ulkonäkö tarkoittavatkin usein sitä, että sävy toimii loputtoman monikäyttöisenä pohjana jos jonkinlaiselle sisustukselle.

Kuten kahden aikaisemmankin sävypostauksen kohdalla, katsoimme valmiiksi myös KAISLAN kanssa yhteen sopivia värisävyjä inspiraatiota etsivää sisustajaa varten. Sävykarttana käytämme tälläkin kertaa Tikkurilan Tunne väri -värikarttaa, josta poimimme sekä vaaleampia että tummempia maalisävyjä.

Sininen on hyvin monipuolinen väri, ja sen erilaisia sävyjä yhdistelemällä syntyykin kiinnostavia kokonaisuuksia. Sinisen sävyt ja kirkkaammat värisävyt ylipäätään ovatkin taas syystä olleet nousussa viime aikoina. Alemmassa kuvassa lattian sävyn kanssa yhdessä näkyvät Tikkurilan Sarka sekä vaalean sinivihreä Piazza.Myös muita kirkkaampia värejä on suhteellisen helppo yhdistellä näin monipuoliseen lattian sävyyn. Tahdoimmekin nostaa esiin myös rusehtavan oransseja sävyjä sekä kontrastia tuovan tummemman sävyn. Vaaleimmasta tummempaan kolme alemman kuvan sävyä ovatkin Tikkurilan Siesta, Muuri ja Linnunrata.Oikeastaan jokaisen lattian kanssa nappivalinta ovat erilaiset neutraalit sävyt - ne toimivat aina. Valitsimmekin tämän bambulattian kanssa kaksi erilaista vaalean luonnollista värisävyä: Lämpimän Tikkurilan Rivieran sekä raikkaan kirkkaamman valkoisen Tikkurilan Paperin. Sävyt näkyvät alla olevassa kuvassa.Halusimme nostaa esille myös muita kuin sinisen sävyjä, mutta luoda toisaalta samalla kokonaisuuden, jossa hyvin erilaisetkin värit toimivat yhdessä keskenään. Alimmassa kuvassa lattian kanssa yhdessä näkyvätkin kaikki edellä mainitut sävyt yhdessä kuvassa: